woensdag 15 december 2010

Geluk!!!

Als we al het geluk dat we anderen gunnen op een hoop zouden leggen, zou het ons verwonderen hoe veel het is. We zouden verbaasd staan en denken heb ik dat allemaal gewenst? En hopelijk is onze inspanning om anderen gelukkig te maken even groot. Maar die berekening kan je best zelf maken.
Wensen zijn altijd een beetje dromen, positief staren in de toekomst, hopen dat het de ander goed gaat. Wat we daaronder verstaan ligt bij iedereen anders. Zolang we het onmogelijke maar niet verlangen, zolang we droom en realiteit maar niet verwarren. Want de wereld is wat hij is, met zijn goede en slechte kanten, en de mensen zullen altijd gebreken en beperkingen vertonen. Dat kunnen we niet ongedaan maken. Gelukkig misschien. Want wat zouden we ons hier als volmaakte wezens vervelen!
Geluk begint daar waar we met open en warme handen de dingen leren aanpakken waar we voor komen te staan. Je hoeft de toetsen van de piano niet naar je hand te zetten om er mooie melodieƫn mee te laten horen. Geluk zit in de voldoening dat we meer kunnen bereiken dan de beperkte mogelijkheden die we gekregen hebben. Met tien vingers, zeven noten en 88 toetsen op de piano wordt een zalige sfeer gecreƫerd. Met alles wat je krijgt kan je iets doen, zelfs met het negatieve, ook al zijn we daar op het eerste gezicht niet blij mee. Gelukkig ondervinden we de steun van anderen, waardoor we de moed, het vertrouwen, het geloof en de hoop niet verliezen. Gelukkig ontdekken we daarin de Energie die ons voorziet van voldoende kracht om een stap te zetten in de ongekende maar veelbelovende toekomst. God zij dank!