dinsdag 2 februari 2010

Lichtmis

Rond 2 februari vierden de Kelten het feest Imbolc, dat ‘verse melk’ betekent en verwijst naar het moment waarop de lammeren worden geboren. De frisse, geurige melk en de jonge dieren symboliseerden de zuiverheid van het levensbegin. Bij dat feest werden ook kaarsen gebruikt, waarmee het lengen van de dagen werd voorgesteld.
Opdracht van de Heer in de tempel
Precies 40 dagen na Kerstmis (op 2 februari) brachten Maria en Jozef hun pasgeboren kindje naar de tempel. Daar ontmoetten zij Simeon en Hanna. Een ontmoeting tussen jong leven en oudere mensen, met hoop voor de toekomst, geloof in het leven. Een boodschap van liefde en hartelijkheid, een licht voor deze wereld. Maar deze feestelijke ontmoeting noemen wij ook:
Maria Lichtmis
omdat Maria een grote rol gespeeld heeft in het leven van de Heer. We willen ook nadenken over de plaats van Maria in ons leven. Want als we Maria beter kennen, komen we tot een grotere verbondenheid met haar Zoon: het licht der wereld!
We vieren dit feest op zondag 7 februari 2010. We verwachten jullie om 10.00 u in de kerk van Korbeek-Dijle. Het is er knus, warm en vol licht!
Iedereen van harte welkom!!!

Veerle Letellier
Namens de KVLV-bestuursploeg