dinsdag 19 mei 2009

Karel Goossens – Deel 3

Zie ook delen 1 en 2.

Buiten de familie van Karel Goossens is de naam Goossens wel meer voorgekomen in Korbeek-Dijle, of komt hij er nog steeds voor. Bekende Korbeekse, of alleszins in Korbeek-Dijle goed bekende Goossens’en zijn: Louis Goossens (Poïng), Clementia Goossens (Maas van de Lange, een zus van Poïng), Etienne Goossens (uit Neerijse, getrouwd met Paula Swillen), René Goossens (de Virre uit Neerijse, schoolvriend van Valeer Neckebrouck), Alida Goossens (getrouwd met André Michiels), Willy Goossens (de zeer actieve secretaris van de Heemkundige Kring van Huldenberg), Marie Louise Goossens (getrouwd met Jan Moeyersons) en last but not least kardinaal Pierre Lambert Goossens (de voorganger van kardinaal Mercier).
Zijn zij familie van Karel Goossens? Zo ja, hoe dan wel?
1.Louis en Clementia Goossens

Louis Goossens (Poïng) (°Neerijse 1875/ +Korb.D.1953) trouwde met Josephine Fagot (Fin Poïng) (°Korb.D.1880). Poïng was hulpveldwachter in Korbeek-Dijle.

Clementia Goossens (Maas van de Lange) (°Neerijse 1872/ +Korb.D.1960) trouwde met Philip De Reymaeker (de Lange) (°Korb.D.1868/ +Korb.D.1940). Clementia en Philip zijn grootouders van Gard Vermeulen en van mijn schoonbroer Robert Laurent, en tweemaal overgrootouders van Christian Denis.
De ouders van Clementia en Louis Goossens waren Petrus Joannes Goossens (°Neerijse 1830/ +Korb.D.1902) en Maria Elisabeth Huyberechts (°Loonbeek 1838). Petrus Joannes was “koopman in koeien”. Hij was een zoon van Judocus Goossens en Catharina Van Pée. Zie Gen.4 in de stamreeks van Karel Goossens.
Clementia (Maas) en Louis (Poïng) waren nicht en kozijn van Constant Goossens (Noikkes), de grootvader van Karel Goossens. Gard Vermeulen en Robert Laurent zijn achterachterkozijns van Karel Goossens (= verwantschap in de 8ste graad).
2.Etienne en René Goossens
Etienne Goossens (°Neerijse 1944) heeft erg veel Goossens-bloed in de aders. Zijn beide ouders noemen Goossens. Langs zijn vader, Remi Goossens (°Neerijse 1914/ +Leuven 1985), is Etienne een achterkleinzoon van Jan Baptist Goossens en Anna Catharina Cammaerts. Zie Gen.3 in de stamreeks van Karel Goossens.

Week 2009-20 - Etienne Goossens foto 001
Langs zijn moeder, Mariette Goossens (°Neerijse 1920), is hij een achterkleinzoon van Francis Goossens en Joanna Catharina Goossens. Francis was ook een zoon van Jan Baptist Goossens en Anna Catharina Cammaerts. Zie Gen.3 in de stamreeks van Karel Goossens. Joanna Catharina Goossens was een nicht van haar man met als gemeenschappelijke grootouders: Judocus Goossens en Catharina Van Pée. Zie Gen.4 in de stamreeks van Karel Goossens.
René Goossens (de Virre) is een zoon van Vital Goossens (Vic van Bruu) (°Neerijse 1900), die ook een kleinzoon is van Jan Baptist Goossens en Anna Catharina Cammaerts. Zie Gen.3 in de stamreeks van Karel Goossens.


Week 2009-20 - René Goossens foto 002
Vital Goossens is een kozijn van Remi Goossens, de vader van Etienne. Langs de vader van Etienne zijn Etienne en René achterkozijns. René is daarenboven een kozijn van Mariette Goossens, de moeder van Etienne (= verwantschap in de 4de graad), en dus verwant in de 5de graad met Etienne.
Etienne en René zijn beiden achterkozijns (6de graad) van Karel Goossens en achterachterkozijns (8ste graad) van Gard Vermeulen en Robert Laurent.