woensdag 4 maart 2020

Arte Amanti op 7 maart in Korbeek-Dijle

Op zaterdag 7 maart komt Arte Amanti naar de kerk van Korbeek-Dijle. Jonathan van der Beek uit Veltem-Beisem en zijn hoornkwartet krijgen de eer het concert als Jong Talent te starten. Nadien laat je je betoveren door violiste Iona Cristina Goicea en pianist Boris Kusnezov, beiden internationale top.

Iona Cristina Goicea is een van de meest uitstekende violistes van haar generatie. Ze won meerdere internationale prijzen waaronder de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd in 2019. Ze trad op in bekende concerthuizen en festivals over heel de wereld. Als soliste trad ze op met het Belgisch Nationaal Orkest, de Auckland Philharmonia, de Indianapolis Symphony… Naast haar carrière als soliste is ze ook een begeesterde kamermuzikante.

Ook pianist Boris Kusnezov won de ene na de andere internationale competitie, o.a. de Duitse Muziek Competitieprijs in 2009. Naast zijn optreden als solist kreeg hij een bijzondere passie voor kamermuziek en liedbegeleiding. Intussen speelt Boris Kusnezov wereldwijd concerten in diverse bezettingen voor kamermuziek en met grote solisten.

Het concert op 7 maart begint om 20 uur. De deuren openen om 19 uur. Kaarten kosten 12 euro en kan u kopen aan het onthaal in het gemeentehuis.

Meer info: vrijetijd@bertem.be of tel. 016 49 97 71.