woensdag 20 december 2017

Gelezen In Tertio Van 29 November 2017

Televisie voor 50-plussers en mantelzorgers

Uit een artikel van Geert De Cubber

Tussen het ruime aanbod van digitale televisiezenders zijn er die expliciet ingaan op zingeving en spiritualiteit. Eclips TV zet in op programma’s voor en met 50-plussers en mantelzorgers. Sinds 15 oktober heeft de zender zijn aanbod gevoelig uitgebreid. Eclips TV vind je op kanaal 40 (Telenet) of kanaal 109 (Proximus).
Eclips TV heeft een eigen aanbod, met vaste rubrieken. Daarnaast beschikt de zender dankzij een driejarig contract met de VRT over 5.200 uur beeldmateriaal uit het rijke VRT-archief. Dat laat hem toe dagelijks vier series (twee in de voormiddag en twee in de namiddag) uit te zenden. Die cultseries klinken na vele jaren nog altijd bekend in de oren: Wij, Heren van Zichem, Het Pleintje, Schipper naast Mathilde, Kapitein Zeppos, Axel Nort, De Kolderbrigade en nog veel meer. Daarnaast worden elke dag historische documentaires uitgezonden over belangrijke momenten en misdaden uit de geschiedenis. Elke dag zijn op Eclips TV – dat bij zowel Telenet als Proximus in het zenderaanbod zit – films te bekijken, waaronder tal van producties van eigen bodem. En viermaal per week komt er een filmprogramma. Dagelijks is er ook een muziekspecial van 45 minuten. Vertrouwde tv-gezichten als Michel Follet, Janine Bischops en Gil Claes hebben bij Eclips TV hun plaats.

Verder programmeert de zender Braambos, met een reeks rond abdijen. Ook zijn er plannen voor twee quizprogramma’s, een programma rond stambomen, een receptenprogramma en een dagelijks “huiselijk magazine”.