woensdag 26 april 2017

“Leven zonder waarden is als soep eten met een vork”

Zorg

Zorg is heel nauw verbonden met waarden als samenwerking, liefde en mededogen. Relaties gebaseerd op oprechte zorg zijn belangrijk. Om zich goed te kunnen voelen, moeten mensen vriendelijkheid en zorg ontvangen en moeten ze kunnen praten over verschillende zaken uit hun leven.

Een zorgzame leider is een leider die dient. Dienende leiders verstaan dat het niet genoeg is om gewoon goed te zijn, ze zullen hun ervaring en kennis ook willen uitdragen naar anderen. Persoonlijke groei is niet mogelijk als we niks doen voor de anderen of voor de wereld.

(Belén Romero, Venezuela)

Zorgzaam

Zorgzaamheid vraagt energie. Het betekent in zichzelf en in de ander investeren. De verzorgende of zorgzame persoon moet dus de kracht hebben om te zorgen. Zorg dragen moet voldoende zijn op zich en mag niet gedaan worden in de hoop op een beloning in dit leven of hierna. Wat maakt dat de ene persoon zorgzaam is en de andere niet? De beste voorspeller is of er goed voor jou is gezorgd. Kinderen die zorgzaam zijn, zijn meestal opgevoed door liefdevolle en zorgzame ouders.

(Carien Goussard, Zuid-Afrika)

Zuiverheid

Als ik aan zuiverheid denk, dan denk ik aan een persoon die een zuiver en helder geweten heeft, een pure intentie, geen schuldgevoel dat op haar/zijn schouders weegt, het type persoon dat iedereen op dezelfde manier behandelt: met vriendelijkheid en respect. Vanuit dit standpunt betekent zuiverheid dat je hart en geest zuiver zijn.

(Belén Romero, Venezuela)

Einde van onze citaten uit “Het boek der WAARDEN”