woensdag 5 april 2017

“Leven zonder waarden is als soep eten met een vork”

Vrijwilligerswerk

Het is werk waarvan je kan genieten en waar je heel veel voor terugkrijgt, maar niet in de vorm van geld.

(Fien Somers, België)

Vrolijkheid

Vrolijk zijn is niet iets van het hoofd, het komt uit het hart en de ziel. Vrolijk zijn is een gewoonte van de ziel, niet van het ego.

(John Campbell, Groot-Brittannië)

Vrouwelijkheid

Vrouwelijkheid is de waarde van coöperatieve wederzijdse steun. Het is toewijding en instinctieve zorg. Het is sterk en vastberaden koesteren. Het is de gave en intuïtieve vaardigheid om behoeften aan te voelen en eraan te voldoen.

(Jay Blithe, Groot-Brittannië)

Warmhartigheid

Warmte is de essentie van het leven. Hoe meer warmte van je uitgaat, hoe meer warmte naar je terugkomt en hoe rijker je het leven zult ervaren. Liefde is het geheim van warmte. Geef liefde, diep en oprecht. Liefde stijgt boven mensen uit: we zouden alle dingen in onze omgeving met liefde en respect moeten benaderen.

(Reddy Sama, Verenigde Staten)

Werknemersvoldoening

De fundamentele vraag is wat we doen op deze planeet, als we er niet naar streven om voldaan te zijn in elk aspect van ons leven? Voldoening is het hoogste doel voor mensen. Je kunt gaan werken om geld te verdienen, om iets te doen wat je leuk vindt of om een verschil te maken, maat uiteindelijk hebben al die verlangens maar één doel: een grotere voldoening.

(Martin Palethorpe, Groot-Brittannië)

Wijsheid

Wijsheid komt voort uit de stilheid van onze diepste essentie. Je hoeft enkel te observeren en te luisteren. Dat is het. Stil zijn, observeren en luisteren activeert het subtiele intellect in jezelf. Laat stilheid je gedachten, woorden en daden begeleiden.

(Inez Vermeulen, België)