woensdag 7 september 2016

De Dodentocht

Vier stoere mannen van Korbeek-Dijle hebben samen de 100 kilometer lange dodentocht van 12 op 13 augustus 2016 tot een goed einde gebracht.

Hans Dewit, die niet aan zijn proefstuk was, heeft voor Kerk & leven een verslagje geschreven over hun uitputtende tocht en daarbij enkele foto’s gevoegd. Hierna zijn bijdrage:

Week 2016-36 - dodentocht 1Week 2016-36 - dodentocht 2Week 2016-36 - dodentocht 3

Op vrijdag 12 augustus stonden vier Korbekenaren aan de start van de gevreesde dodentocht te Bornem. Samen met David Van Essche, Bart Van Craenenbroeck en Hans Dewit stond Tony Vranckx goed geoefend klokslag 21 u vertrekkensklaar om de 100 km lange wandeltocht aan te vatten. De start was zoals voorgaande jaren vrij chaotisch. Maar liefst 12.500 deelnemers moesten van op het kloosterplein een smalle straat in. Iets na 21u 30 was het dan eindelijk de beurt aan onze vier dorpsgenoten om goed en wel te vertrekken.

Ze besloten op voorhand om bij elkaar te blijven en er geen race van te maken. Uiteindelijk is de dodentocht ook geen wedstrijd, maar enkel een persoonlijk gevecht van elke deelnemer tegen de afstand, de vermoeidheid en tegen mogelijke kwetsuren.

Elk van de vier had wel eens zijn dipje, last van blaren, vermoeidheid of een mentaal dieptepunt. Maar dankzij de bevoorrading in de rustposten, de vele aanmoedigingen van de lokale bewoners maar ook van het thuisfront via de sociale media, en last but not least de extra bevoorrading van kennissen tijdens de laatste moordende 20 km, bereikten onze vier dorpsgenoten na welgeteld 23 uur en 29 minuten samen de finish in Bornem.

Een lekkere frisse pint of Westmalle waren samen met vermoeide spieren en toegetakelde voeten de beloning van deze uitdaging. Volgend jaar opnieuw? Wie weet, zeg nooit nooit.