woensdag 10 augustus 2016

Gelezen In Tertio Van 29 Juni 2016

1 . Quote: “Zonder Bijbel voel ik me slecht.”

Topvoetballer Romelu Lukaku vertelt openhartig in de marge van het EK dat hij driemaal daags uit de Schrift leest (Sporza, 23/6).

2 . Lamme leidt blinde weg van de waarheid

Uit een artikel van Joris Delporte.

“Wetenschap zonder religie is lam. Religie zonder wetenschap toont zich blind.” Deze uitspraak van Albert Einstein houdt onze cultuur een spiegel voor. Nu sciëntisme triomfeert ten koste van theïsme schijnt de lamme immers een blinde te leiden.

Bij Michaël en Anselm Grün “verbroedert” fysica met religie: “Moderne natuurkunde wekt verwondering over hoe groot en groots de werkelijkheid wel is”, meent Michaël Grûn. Samen met zijn beroemde broer Anselm presenteert deze wetenschappelijke geest religie en (kwantum)fysica als “twee zijden van eenzelfde medaille”.

“Een eerste slok uit de natuurwetenschappelijke beker stemt iemand atheïstisch. Maar drink hem uit en op de bodem verschijnt God.” Deze quote van Werner Heisenberg herformuleert Michaël Grün als volgt:

“Kennis nemen van de wetten die onze werkelijkheid regeren, helpt met meer eerbied, deemoed en bewondering voor God te staan.”