woensdag 16 maart 2016

“Leven zonder waarden is als soep eten met een vork”

Invloed

Er is een nieuwe manier vereist om dingen te laten gebeuren, een nieuwe manier van leidinggeven. Het bewust uitoefenen van invloed, beïnvloeding, is het alternatief voor het uitoefenen van macht. Opdat invloed positief en behulpzaam zou zijn, moet het over vele eigenschappen en voorwaarden beschikken zoals motiverend zijn, inspireren en opwekken.

(Alan Brews, Zuid-Afrika)

Invloedrijk

Dat een persoon ‘invloedrijk’ wordt, komt meer door zijn manier van zijn of bewustzijn, zijn geloofsovertuigingen, waarden, doelstellingen en keuzes dan door zijn specifieke inspanningen.

(Deborah Henderson, Groot-Brittannië)

Inzicht

Het is de kracht om de ware natuur van een situatie of een persoon te zien. Het is intuïtief en bewust zijn.

(Toby Pearson, Verenigde Staten)

Kalmte

Kalmte is vanille. Het brengt geen sterke smaak in het leven, maar het brengt naar boven wat er reeds is. Daarom vraagt kalmte dankbaarheid en een geest die het goede zoekt in mensen, situaties en gebeurtenissen.

(Samantha Sparkes, Zuid-Afrika)

Karakterontwikkeling

Neem de controle terug, vorder je verloren energie op en sta fier in het centrum van je heerlijkheid, kijk rond in de wereld en beslis welke kansen je wilt ontdekken en ontwikkelen. Je eigen levenservaringen bezitten, is als een touw dat ervoor zorgt dat je verankerd bent met de aarde, waardoor je je steeds veilig zult voelen.

(Katie Day, Groot-Brittannië)

Kennis

Met een stille geest laat de ziel ons toe eeuwenoude wijsheid te vergaren en geeft ze elegant de kennis prijs waar we naar zoeken.

(Caroline Theiland, Zuid-Afrika)

Kwetsbaarheid

Bij de geboorte van je kinderen merk je weer hoe kwetsbaar je bent als mens/ouder, maar in het werk wil men (over het algemeen) onaantastbaar lijken. Het lijkt vaak niet handig om je kwetsbaarheid te tonen omdat het gezien wordt als het equivalent van zwakte. Daarna moet men opnieuw ‘leren’ wat kwetsbaarheid is.

(Elles Huizing, Nederland)

Lachen

Lachen vermindert de afstand tussen twee mensen, het brengt mensen samen in harmonie en gelukkige momenten. ‘Het mooiste gebed dat je elke dag kunt bidden is dat je elke dag mag lachen.’(Ramthra) Mensen zijn een van de weinige soorten die kunnen lachen. Een lach is een glimlach die barst. Je barst uit in lachen.

(Ruby Pardiwalla, Seychellen)

Leergierigheid

Er is een gepaste manier en een gepaste tijd om vragen te stellen, maar het belangrijkste is dat je nooit moet stoppen met vragen te stellen.

(Dominique Giguère, Canada)

Leiderschapsontwikkeling

Het ontwikkelen van leiderschap gaat over het inspireren en leiden van mensen om hun doel in het leven te helpen vinden.

(Adolfo Jarrin, Venezuela)