woensdag 26 juni 2013

Dwars Door België

Beste familieleden en vrienden,

De fietstocht van 8 tot en met 10 juni met sponsoringactie ‘Dwars door België’ ten voordele van Broederlijk-Delenprojecten in Oeganda zit er op.

Jullie bezorgden samen voor mijn actie 1031,14 euro. De 120 deelnemers verzamelden door giften en acties reeds over de 121.000 euro voor zeer resultaatgerichte, vooral aan landbouw gekoppelde projecten in Oeganda.

Persoonlijk kreeg ik veel rechtstreekse giften doch mijn vroegere werkkring wil ik ook speciaal bedanken voor hun inzameling gekoppeld aan hun deelname aan de Sfinx Ekiden aflossingsmarathon in Gent. (Bert C., jij vertelt/mailt dit wel door aan de ex-collega’s nietwaar?)

Ik wil niet in detail treden doch een kort bilan is hier op zijn plaats:

Dag 1: Meersel-Dreef (meest noordelijke grenspaal) naar Vaalbeek (Leuven) was 152 km.

Dag 2: Vaalbeek naar Han-sur-Lesse over o.a. de muur van Hoei was 149 km. Natte wegen rond Hoei en regen bij aankomst en tot in de nacht.

Dag 3: Han-sur-Lesse naar Torgny (meest zuidelijke grenspaal) was 123 km. Val (klim van Mirwart naar Smuid) met opgave tot gevolg van één deelneemster uit ons groepje. ‘In groep’ een Orvalletje (‘Vert’ 4.5°) van het vat gedronken in ‘L’Ange Gardien’ naast de abdij van Orval, t.t.z. op 30 km van het einde.

De totale werkelijk afgelegde afstand bedroeg 424 km. Het totale overbrugde hoogteverschil was meer dan 4000 m; op dag 3 was dit 1846 m.

Het waren op een paar personen na allemaal voor mij onbekende deelnemers doch de onderlinge solidariteit kreeg onderweg meer en meer gestalte door bij verschillende groepjes aan te sluiten het geen de laatste anderhalve dag uitmondde in een hecht mini-team tot de meet.

Van Groot-Bertem namen Patris Morris-Van den Bossche, Jo Mariens en ikzelf deel. Patris is reeds twee jaar vrijwillig medewerkster bij Broederlijk Delen.

Ik wil bij gelegenheid meer details delen om andere mensen aan te zetten het ook eens te doen.

Aankomst voor overnachting in La Foresta te Vaalbeek (op 6 km van thuis)

Aankomst voor overnachting in La Foresta te Vaalbeek (op 6 km van thuis)

Kruising der wegen van de baanfietsers met die van de mountainbikers ergens bezuiden Ohey

Kruising der wegen van de baanfietsers met die van de mountainbikers ergens bezuiden Ohey

Het eindpunt: Torgny met een écht voelbaar warmer micro-klimaat!!! Nog 500 meter te fietsen.

Het eindpunt: Torgny met een écht voelbaar warmer micro-klimaat!!! Nog 500 meter te fietsen.

 

Nog eens een dikke merci voor jullie geldelijke steun aan de actie en de motivering voor mezelf om dit tot een goed einde te brengen en jullie vertrouwen niet te beschamen.

Dank, dank, dank.

Etienne/Stef Van Wambeke