maandag 19 mei 2008

Kruisdagen 2008

Voor de derde maal ging de kruisprocessie in Groot-Bertem achtereenvolgens uit in Korbeek-Dijle (op maandag 28 april), in Bertem (op dinsdag 29 april) en in Leefdaal (op woensdag 30 april), op de drie dagen vóór O.H.Hemelvaart.
Dit jaar, 2008, trokken wij in Korbeek-Dijle biddend van de kerk naar het verre Ormendaal waar aan het huis Rongé een gebedsdienst met communie werd gehouden met Gard Vermeulen als voorganger.
In Bertem ging de bedetocht vanaf de Oude Baan langs de Weygenstraat en de Armenlosweg, door Bertembos. Daarna werd het meegedragen kruis geplant en keerden wij terug langs de Nieuwstraat naar de hoeve van Victor Putseys, waar in de schuur een H. Mis werd opgedragen door Rudi Borremans. KVLV zorgde er nadien, naar goede gewoonte, voor wafels, koffie en chocomelk.

In Leefdaal trok het biddend godsvolk in processie van aan de kerk langs de Neerijsesteenweg, de Zonnebloem- en de Veldbloemenlaan naar de Vlieguit, waar het meegedragen kruis werd geplant. Langs de Dorpstraat keerden wij terug naar de kerk. Daar werd een H. Mis opgedragen door Jos Geyskens.
C.L.