woensdag 16 mei 2007

Sint-Cecilia Lenteconcert 2007

Op zaterdag 28 april 2007 hield de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia van Korbeek-Dijle haar jaarlijks lenteconcert. De jeugdharmonie onder leiding van Hans Dewit opende de avond met enkele piekfijn verzorgde uitvoeringen.


De grote harmonie – en “groot” mag zeker worden gezegd, want het podium van Ter Dijle barst uit zijn voegen met de 51 optredende muzikanten – wel, de grote harmonie, onder leiding van Herman Steeno, bracht weer een avondvullend programma van mooie en zachte muziek. Dat zo’n groep van 51 blazers en drummers zo zacht kunnen spelen is al een fantastische prestatie op zich.


De avond werd afgesloten met de decoratie voor 70 jaar muzikant bij de Fanfare/Harmonie Sint-Cecilia van Maurice Verboomen en Charel Letellier.



Zij kregen een feestelijk eerbetoon door vier Cecilia-drummers speciaal voor de gelegenheid in Schotse klederdracht gestoken.


Een hartelijk proficiat aan Charel en Maurice, aan alle muzikanten, groot en klein, aan de chef en aan alle bezielers en werkers van de Harmonie vóór en achter de schermen.
C.L.