donderdag 22 maart 2007

Wiegjesdag

Op zondag 4 maart 2007 was het Wiegjesdag in Korbeek-Dijle. Bij het binnenkomen van de kerk kreeg iedereen een “voetje”, om op weg te gaan naar Jezus, met de uitnodiging daarop zijn naam te schrijven en het voetje mee naar binnen te nemen. Na het evangelie over “Jezus de kindervriend” zei de priester:
Wij ouders willen onze kinderen ook naar Jezus brengen. Wij willen samen met onze kinderen op weg blijven gaan naar God toe. Symbolisch leggen wij de “voetjes” van de dopelingen op de weg naar Jezus.

En terwijl iedereen zijn “voeten” rond die van de dopelingen legde, bad de doopselbegeleidster:
Goede Jezus, wij nemen deze kinderen in de parochie op om er vertrouwvol naar jou begeleid te worden en er, bij vallen en opstaan, steeds liefdevol aangenomen te worden. Als wij vermoeid geraken of ontmoedigd, herinner ons dan hoe jij de vermoeidheid opzij geschoven hebt.

Op het einde van de mis bad iedereen samen:
Vader, wij danken U dat wij hier samen met onze familie dit feest mogen vieren. Wij zijn blij dat U met ons op weg wil gaan. Samen stappen zetten is altijd gemakkelijker dan alleen. Laat deze kinderen opgroeien tot toffe mensen die proberen van onze wereld een mooie en gelovige wereld te maken.
C.L.